Get this Widget

Harta detaliată a celor 22 de parcuri naturale pe care Romsilva le administrează

0

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a publicat pe propria pagină de internet harta detaliată a tuturor celor 22 de parcuri naţionale şi naturale aflate în administrarea sa.

Pe hartă poate fi consultată public zonarea internă a suprafeţelor în cadrul celor 11 parcuri naţionale şi naturale ale căror planuri de management au fost aprobate de autoritatea publică centrală care răspunde de mediu. De asemenea, sunt publicate zonele propuse prin proiectele planurilor de management ale celor 11 de parcuri naţionale şi naturale care sunt depuse şi care urmează procedurile de aprobare conform legislaţiei specifice de mediu.

Specialiştii refac în teren toate marcajele zonelor de protecţie din parcurile naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, folosind marcajele specifice ce pot fi indentificate de publicul interesat. Hărţile prezintă zonele de protecţie strictă şi integrală, unde intervenţiile umane sunt restricţionate, precum şi zonele ‘tampon’, care fac trecerea de la zonele protejate, la zonele de dezvoltare durabilă ale comunităţilor locale. Toate activităţile din zonele ‘tampon’, zone de conservare durabilă în parcurile naţionale şi zone de management durabil în parcurile naturale, sunt reglementate prin articolul 22 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice“, au precizat reprezentanții ROMSILVA.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă cumulată de 853.000 de hectare, dintre care 243.000 de hectare aflându-se în zone de protecţie strictă şi integrală, unde intervenţia umană este restricţionată.

Autor: Mihai Colț
Foto: Romsilva

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply