Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Primul pacient cu transplant pulmonar efectuat în România a fost externat

0

Pacientul A.M., în vârstă de 36 de ani, care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, se simte bine și a fost externat de la Spitalul Clinic “Sfânta Maria”.

Evoluția post-transplant a bărbatului este favorabilă, la o lună de la intervenția chirurgicală complexă. Pacientul va face reabilitare respiratorie la Spitalul Clinic Colentina, la secția de Pneumologie, special modernizată pentru pacienții transplantați. Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Germania, unde pacienții sunt reabilitați postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanță de Hanovra.

În ceea ce-l privește pe pacientul E.A., de 47 de ani, care a beneficiat și el de un transplant pulmonar, la Spitalul Clinic ,,Sfânta Maria”, evoluția stării sale de sănătate este de asemenea favorabilă. Pacientul E.A. face exerciții pentru a-și îmbunătăți capacitatea respiratorie și este monitorizat permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”.

Autor: Sofia Filip
Foto: Spitalul Clinic „Sfânta Maria”
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply