Get this Widget

Sarcofagul lui Tutankhamon este restaurat

0

Tutankhamon, unul dintre cele mai cunoscute personaje din istoria Egiptului, s-a bucurat în ultimele decenii de o atenție sporită.  Încă din 1922, anul în care a fost descoperit mormântul faraonului, specialiștii au analizat foarte atent toate obiectele care au legătură cu Tutankhamon, încercând să afle cât mai multe informații despre acesta.

Anul acesta, în ianuarie, experții au finalizat o restaurare de zece ani a mormântului faraonului, iar acum au decis să aplice un tratament similar și sarcofagului din lemn aurit al lui Tutankhamon.

Ministerul Egiptean pentru Antichităţi a precizat, miercuri, într-o declaraţie, că sarcofagul prezintă mai multe forme de deteriorare, printre care nişte crăpături în straturile de aur.

Restaurarea şi întreţinerea sarcofagului va fi finalizată în opt luni.

Oficialii egipteni au anunțat că toată colecţia regelui Tutankhamon va fi expusă la Marele Muzeu Egiptean, aflat în prezent în construcţie lângă Piramidele din Giza, care se va deschide în 2020.

Mormântul faraonului Tutankhamon a fost descoperit, în Valea Regilor, din apropiere de Luxor, în 1922, de către arheologul britanic Howard Carter. 

Tutankhamon a devenit faraon la vârsta de nouă ani. El a domnit între anii 1333 şi 1323 î.Hr., fiind unul dintre ultimii faraoni ai celei de-a 18-a dinastii.

În jurul vieții sale s-au țesut o serie de legende, devenind în timp una dintre cele mai cunoscute figuri din istoria Egiptului.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Ministerul Egiptean pentru Antichităţi / Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply