Get this Widget

Distrugerea naturii ameninţă omenirea

0

Distrugerea naturii ameninţă omenirea, este mesajul lansat luni, la Paris, în deschiderea unei reuniuni mondiale pentru biodiversitate.

Experții prezenți la acest eveniment au venit cu un avertisment clar legat de faptul că distrugerea de către oamenilor a biodiversităţii şi a serviciilor ecosistemice a atins niveluri care ameninţă bunăstarea rasei umane cel puţin la fel de mult ca modificările climatice provocate de către om.

Deşi termenul de “biodiversitate” pare uneori abstract, el vizează toate speciile animale şi vegetale care trăiesc pe Terra, inclusiv pe o specie care se pune pe sine în pericol distrugând natura: omul. Iar omul nu poate să trăiască fără această natură, care îi aduce servicii inestimabile, de la insectele polenizatoare, la pădurile şi oceanele care absorb dioxidul de carbon şi îi furnizează medicamente şi apă potabilă.

Oameni de ştiinţă şi diplomaţi din peste 130 de ţări s-au reunit, până sâmbătă, la Paris, pentru a adopta prima evaluare mondială a ecosistemelor realizată pe plan global după o pauză de aproape 15 ani, considerată un inventar sumbru al naturii, care este vitală pentru omenire.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply