Get this Widget

Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Mina

0

Icoana făcătoare de minuni a Sântului Mina o găsim în Piața Corneliu Coposu din București, acolo unde se află Biserica Sfântul Mina Vergului.

Icoana este recunoscută ca fiind făcătoare de minuni, tămăduitoare de boli trupești și sufletești, ajutătoare la recuperarea pagubelor și pierderilor, ajutătoare pentru căsătorii și întemeierea de familii, aducătoare de bună înțelegere în căsnicii și între oameni, în general.

Și această icoană a Sfântului Mare Mucenic Mina a scăpat în chip miraculos de la marele incendiu din anul 1847. În acel moment nefast, ea se afla la Biserica Stelea, care a ars în întregime. Icoana ulterior a ajuns la Biserica Sfântul Mina – Vergului, unde a rămas și până astăzi. Hramul bisericii este Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Sfântul Mare Mucenic Mina.

Ziua Sfântului Mina

Actualmente, foarte mulți credincioși vin să se roage la sfânta icoană, mai ales în ziua de prăzmuire a Sfântului Mina, care are loc în fiecare an, la 11 noiembrie. Aici vin din toate colțurile României oameni care, cu credință și durere în suflet, se roagă pentru rezolvarea situațiilor lor de viață. Și icoana nu întârzie niciodată ”să răspundă” afirmativ tuturor cererilor ce vin din profunzimea inimii. În ziua când se sărbătorește Sfântul Mina, oameni stau la cozi interminabile. Pentru credincioși este deosebit de importantă și ascultarea Acatistului Sfântului Mare Mucenic Mina, prin intermediul căruia rugăciunile lor ajung mai ușor sus, la Cer, unde sunt auzite de către Bunul Dumnezeu. Credința, încrederea, perseverența, ajută la înfăptuirea minunii. Și aceasta, da, poate avea loc, atâta timp cât am manifestat, deja, în planul inițial, dorința și voința. Închideți ochii, vizualizați icoana, transmiteți telepatic gândul și să fiți siguri că el a fost recepționat și avizat pozitiv. Dorința este împlinită!

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:www.sfminavergu.ro/
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply