Get this Widget

Planeta se îngrașă

0

Planeta se îngrașă, populația mondială care suferă de obezitate depășind-o pe cea care suferă de foame. Este pentru prima dată când se constată un astfel de raport.

Datele arată de fapt că populația lumii este din ce în ce mai bolnavă, iar alimentele pe care le consumă îi afectează grav sănătatea. Faptul că suntem din ce în ce mai grași nu reprezintă o informație care arată că se iau măsuri în eradicarea foametei. Realitatea este că regimul alimentar prost este în creştere, iar acest lucru duce la obezitate, de aici rezultând o serie de boli grave care afectează populația lumii.

Statistica a fost de dată publicității de către Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO – Food and Agriculture Organization of the United Nations). Documentul privind starea globală a securităţii alimentare şi nutriţiei, elaborat de mai multe agenţii ale ONU, va fi publicat luna viitoare.

Acum obezitatea este peste tot, fără să facă distincţie între ţările dezvoltate sau cele în dezvoltare”, a declarat directorul general al FAO, José Graziano da Silva. Expertul a pus această problemă pe seama schimbării regimului alimentar, ca urmare a urbanizării, a consumului de mâncare tip fast-food şi altor factori.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply