Get this Widget

Tratament minune împotriva căderii părului

0

Căderea părului reprezintă o problemă majoră pentru foarte multe persoane. Stresul, alimentația necorespunzătoare, poluarea afectează podoaba capilară și dau mari bătăi de cap celor care își doresc un păr frumos și sănătos. Pentru soluționarea acestei probleme vă propunem un tratament minune, pe care îl puteți prepara în câteva clipe la voi acasă.

Tratament pentru păr din două ingrediente

Tratamenul minune împotriva căderii părului conține doar două ingrediente pe care le puteți procura foarte ușor.  Nu costă foarte mult și are un efect surprinzător.

Tratamentele scumpe recomandate de diferite saloane nu rezolvă în totalitate problema căderii părului. Multe dintre ele promit minuni, dar după ce am cheltuit o avere, constatăm că am aruncat pur și simplu banii pe fereastră. 

Există însă rețete simple care ne pot ajuta. Astăzi vă propunem o mască de păr formată doar din două ingrediente. O puteți prepara acasă și vă garantăm că va face minuni pentru părul dumneavoastră.

Așa cum am menționat, aveți nevoie doar de două ingrediente. Este vorba despre ulei de susan, pe care îl puteți găsi în orice hipermarket, și pudră de scorțișoară sau ulei esențial de scorțișoară.

Dacă optați pentru pudra de scorțișoară, folosiți una- două lingurițe, în funcție de lungimea părului. În cazul în care alegeți uleiul de scorțișoară nu puneți mai mult de trei picături în trei lingurițe de ulei de susan. Este important să țineți cont de acest sfat, deoarece uleiul de scorțișoară este foarte puternic și poate provoca disconfort la nivelul scalpului.

Cum pregătim tratamentul

Uleiul de susan este bine ca, înainte de a-l combina cu scorțișoara, să-l încălziți ușor. ATENȚIE! Nu trebuie adus la punctul de prăjire, ci doar îl încălziți pentru câteva secunde pe flacără.

Este bine ca cele două ingrediente să le combinați într-un recipient din sticlă sau porțelan. Pasta rezultată ( în cazul utilizării pudrei de scorțișoară) sau amestecul de ulei se aplică la nivelul scalpului și se întinde pe toată lungimea părului.

După ce ați aplicat masca, e bine să vă prindeți părul într-un coc și să vă înfășurați capul într-o folie alimentară. Puteți sta cu această mască între 30 de minute și două-trei ore. O să simțiți la nivelul scalpului o ușoară încălzire.

După acest interval de timp, vă spălați părul cu șamponul pe care îl folosiți în mod obișnuit, curățând bine masca de pe păr.

O să vedeți rezultate pozitive încă de la prima utilizare, părul dumneavoastră căpătând strălucire și vigoare. Există riscul ca în cazul unora dintre doamne să intervină schimbări în ceea ce privește nuanța părului, fiind cunoscut faptul că scorțișoara era utilizată din vechime pentru colorarea podoabei capilare. De altfel, este chiar indicat pentru cele care vor să evite chimicalele din vopseaua de păr să apeleze la acest truc cu scorțișoară pentru a-și nuanța părul și pentru a ascunde firele albe. Dar despre soluții naturale de vopsire a părului vom vorbi într-un articol viitor.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply