Get this Widget

Atenție cum luați medicamentele!

0

Farmaciștii germani atrag atenția că sfaturile medicului privind luarea anumitor medicamente în funcție de mesele zilnice pot părea irelevante însă sunt foarte importante și trebuie ținut cont de ele. Prin urmare, atenție cum luați medicamentele!

Medicamentele trebuie luate la intervale de timp regulate în relație cu mesele pentru că, în funcție de tipul de medicament, alimentele pot accelera sau încetini absorbția sa în organism. De asemenea, alimentele pot întări sau slăbi efectul medicației.

Dacă medicul îi recomandă pacientului să ia un anumit medicament înainte de masă, acest lucru înseamnă de obicei un interval de timp de 30 până la 60 de minute înainte de a mânca.

Dacă medicul recomandă luarea unui anumit medicament în timpul mesei, acest lucru înseamnă de fapt ingerarea sa cu câteva minute înainte de masă, chiar în timpul mesei sau imediat după ea. Iar dacă medicul recomandă luarea unui medicament pe stomacul gol, acest lucru înseamnă de obicei fie ingerarea lui dimineața, imediat după trezire, fie la cel puțin 120 de minute după ce a fost luată ultima masă.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply