Get this Widget

Dr. Paul Dolan ne dezvăluie Rețeta fericirii

0

Vă vine să credeți sau nu,  există o rețetă a fericirii. Dr. Paul Dolan, un renumit expert în științe comportamentale, ne-o dezvăluie, într-un mod simplu și direct, în cartea sa … Rețeta fericirii.

Rețeta fericirii este o carte foarte bine documentată. Autorul a analizat mai multe studii care au ca temă centrală fericirea și care ating domenii diferite, de la economic, la social sau la psihologie.

Cercetările sale l-au condus la concluzia că fericirea poate fi atinsă prin găsirea echilibrului optim dintre plăcere și motivație. Se poate ajunge la un astfel de echilibru prin alocarea atenției într-un mod eficient și prin evitarea lucrurilor care ne provoacă durere și sunt inutile.

La prima vedere lucrurile par extrem de simple. Orice persoană știe că îi este mult mai bine dacă ține cont de acești factori. Ceea ce nu știe însă este ce mijloace o pot ajuta să pună în practică o astfel de strategie.

Rețeta fericirii ne oferă o serie de pași ușor de urmat, inspirați din psihologie și din economie. Urmând calea astfel trasată, fiecare dintre noi își poate descoperi propria rețetă pentru a decide, a planifica și a obține lucrurile care îi aduc adevărata fericire.

Dr. Paul Dolan ne spune de fapt în cartea sa că rețeta fericirii este chiar la noi, trebuie doar să descoperim calea de a o scoate la lumină.

Nassim Nicholas Taleb afirmă despre cartea semnată de dr. Paul Dolan că este extraordinară, avangardistă și profundă. “Dacă vrei să citești o carte despre fericire, alege-o pe aceasta”, ne îndeamnă cel care a marcat lumea financiară post-criză prin cartea sa „Lebăda neagră”, carte în care vorbește despre evenimentele neprevăzute.

Cine este dr. Paul Nolan

Rețeta fericirii, carte oferită de Litera, poartă semnatura expertului de talie mondială în domeniul fericirii, al comportamentului şi al politicilor publice, dr. Paul Nolan.

Autorul este șeful Departamentului de Știinţe comportamentale și profesor la London School of Economics and Political Science şi a fost cercetător asociat la Universitatea Princeton împreună cu profesorul Daniel Kahneman.

De asemenea, desfășoară cercetări originale privind măsurarea fericirii, cauzele și consecințele acesteia. Este profesor invitat la Imperial College London și profesor asociat la Institute for Government din Marea Britanie.

Consiliază fundaţii umanitare, companii multinaţionale şi guvernele altor state în legătură cu modul în care acestea ar putea creşte nivelul fericirii şi ar putea influenţa comportamentul oamenilor.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Litera

RUBRICĂ SUSȚINUTĂ DE LITERA

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply