Get this Widget

Institutul Regional de Oncologie Iaşi are propria bancă de celule stem hematopoietice

0

Institutul Regional de Oncologie Iaşi are propria bancă de celule stem hematopoietice. Este cea de-a patra bancă de acest tip deschisă în țară, care a fost acreditată de către Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

Reprezentanții ANT menționează că banca de celule stem este o investiţie a Ministerului Sănătăţii, în valoare de 1,8 milioane lei, cu condiţii corespunzătoare pentru procesarea celulelor stem hematopoietice folosite pentru tratamentul a peste 70 de afecţiuni precum leucemii acute şi cronice, limfoame, boli congenitale ale sistemului imunitar sau boli congenital metabolice.

Beneficii majore pentru pacienții din Moldova

Faptul că Institutul Regional de Oncologie Iaşi are propria bancă de celule stem hematopoietice aduce beneficii enorme pentru bolnavii din Moldova. Existența acestei bănci facilitează realizarea transplantului medular pentru pacienţii din această regiune.

ANT precizează că banca de la Iași este dotată conform standardelor europene de calitate.

În România mai există alte trei bănci de acest tip acreditate de ANT. Ele funcționează la nstitutul Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş și Spitalul “Louis Ţurcanu” Timişoara.

Autor: Sofia Filip
Foto: Institutul Regional de Oncologie Iaşi

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply