Warning: Error while sending QUERY packet. PID=15198 in /home/ordineaz/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2033

Secretul găluștelor pufoase. Rețeta supei care ține răceala la distanță

0

Vremea se răcește de la o zi la alta, așa că este bine să ne hrănim astfel încât organismul nostru să poată lupta împotriva virușilor. Iar supa cu găluște reprezintă alimentul ideal pentru acest sezon, aportul de nutrienți și vitaminte, pe care îl aduce, fiind benefic sănătății noastre.

Baza aceste rețete sunt găluștele, pe care gospoditele trebuie să învețe să le pregătească. Pentru a obține găluște pufoase este important să respectăm anumiți pași importanți. Mai jos, găsiți secretul meu pentru găluște pufoase și delicioase, dar și rețeta supei care ține răceala la distanță.

Ingrediente pentru supă

  • 500 de grame carne de pasăre cu piele și os
  • 2-3 morcovi
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o rădăcină de păstârnac
  • rădăcină de țelina (maximum 100 gr.)
  • două cepe medii
  • piper, sare
  • pătrunjel verde

Ingrediente pentru găluște

  • două ouă întregi
  • 140 grame de gris (nu foarte fin)
  • un praf de sare
  • două linguri de ulei

Cum pregătim supa

Punem carnea la fier în apă rece, cu două lingurițe de sare. În timp ce carnea fierbe la foc mic în jur de 20-30 de minute, spumăm. Adăugăm ceapa întreagă, piper și încă puțină sare ( după gust). Fierbem acest amestec încă o jumătate de oră. Între timp tocăm celelalte ingredient pe care le adaugăm. Fierbem supa până ce legumele s-au înmuiat.

Foarte important! Toate supele de carne se fierb la foc mic.

La final, scoatem, cu ajutorul unei spumiere, bucățile de carne și de legume, iar supa o strecurăm pentru a obține o zeamă limpede. Rondelele de morcov și bucățelele de carne sunt singurele care se recuperează și se reîntorc în oala cu supă strecurată, după ce fierbem galuștele de gris.

Cum pregătim cele mai pufoase găluște 

Vom mixa ouăle cu ajutorul unei furculițe și vom adauga treptat grisul. Avem grijă să omogenizăm foarte bine totul. La jumătatea procesului de adăugare a grisului, punem sarea și uleiul. După ce am încorporat toate ingredientele, lăsăm compoziția „la odihnit” cam 15 minute. Astfel, grisul absoarbe lichidul și rezultă o compoziție mult mai densă.

Galuștele de gris se fierb în jur de 10 minute la foc foarte mic, după care se stinge focul și se mai lasă 10 minute sub capac, în abur.

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

Share.

Leave A Reply