Get this Widget

Moș Crăciun dăruiește cărți ! (II)

0

Moș Crăciun dăruiește cărți ! Într-o carte se ascunde o lume, iar cel care primește un astfel de dar se poate bucura de un întreg univers.

Continuăm seria recomandărilor de carte de la Editura All cu alte câteva titluri interesante.

Prima recomandare este “Diplomația”, o carte stralucită, controversată şi foarte incisivă, care reprezintă încununarea unei cariere diplomatice. Este o lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de forţele care au modelat lumea de astăzi şi o vor prefigura pe cea de mâine. Oscilând între o prezentare generală şi una detaliată a negocierilor pe care le-a avut cu liderii din întreaga lume, Henry Kissinger descrie modul în care arta diplomaţiei a creat lumea în care trăim şi măsura în care politica externă a Americii a fost total diferită de cea a altor naţiuni.

Henry Kissinger a îndeplinit funcţia de consilier pentru securitate naţională şi secretar de stat (sub administraţia Nixon). În anul 1973 a primit premiul Nobel pentru pace. A fost profesor la Universitatea Harvard. Este autorul unor lucrări de politologie şi istorie a diplomaţiei, precum şi al unor Memorii de mare interes pentru studiul politicii mondiale din a doua jumătate a secolului XX.

Volumul “Ecaterina cea Mare. Portretul unei femei” prezintă un portret sensibil și complex nu doar al unei gigantice personalități din istoria Rusiei, ci și al unei femei în carne și oase.  “Ecaterina cea Mare” este a doua carte din monumentala trilogie pe care renumitul istoric american Robert K. Massie, laureat al Premiului Pulitzer, a dedicat-o familiei imperiale a Romanovilor.

Editura ALL a publicat în limba română două cărți-eveniment: “Împăratul tuturor bolilor”  și “Gena. O istorie fascinantă, semnate de Siddhartha Mukherjee, medic, cercetător şi scriitor multiplu premiat (distins în anul 2011 cu Premiul Pulitzer pentru primul titlu). Autorul îmbină stilul fermecător, ușor accesibil cu standardele academice inerente unei lucrări cu  asemenea tematici.

“Împăratul tuturor bolilor” este o biografie a cancerului – excepţională şi profund umană – de la primele sale atestări documentare cu mii de ani în urmă până la bătăliile eroice ale secolului XX, menite să-l trateze, să-l stăpânească şi să-l cucerească printr-o nouă şi deplină înţelegere a esenţei sale.

“Gena” este povestea uneia dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei, se adresează publicului larg și tuturor specialiștilor dornici să descopere modul în care genetica a transformat definitiv domeniile biologiei și medicinei. 

O altă recomandare este “Atingerea. Cunoașterea simțului tactil” de David J. Linden. Într-un stil personal și prietenos demn de un romancier, autorul transformă noțiunile de neurologie în informații accesibile. David J. Linden reușește să ne arate, prin povești și argumente fascinante, cum ne definește atingerea ca persoane, influențând alegerile pe care le facem în viață. Veți descoperi o serie de exemple captivante și fenomene surprinzătoare, aflând totodată miturile despre simțul tactil apărute de-a lungul secolelor. Practic, înțelegând cum funcționează atingerea ne putem cunoaște mai bine pe noi înșine.

“The Leader in Me” și “Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” poartă semnătură expertului în leadership, Stephen R. Covey.

Dacă”Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” reprezintă un instrument practic, care poate fi folosit cu rezultate excelente în viața de familie, în afaceri și în societate, “The Leader in Me” este, de fapt, preluarea acelorași principii, dar pe înțelesul copiilor și adolescenților. Cele două volume au generat transformări impresionante, având milioane de exemplare vândute în întreaga lume.

De mai bine de 70 de ani, “Atlasul de anatomie GRANT” traversează etape de continuă adaptare, pentru a satisface nevoile noilor generații de studenți, menținând în același timp tradiția de excelență a emblemei GRANT. Ilustrațiile extrase din specimene reale, prezentate în secvențe de disecție de la suprafață în profunzime, au transformat acest atlas de anatomie într-un instrument de studiu esențial. Ediția a XIV-a a fost revizuită cu meticulozitate, pentru a înlesni experiența de învățare a structurii și funcțiilor corpului uman. 

Continuăm seria recomandărilor cu “Iubesc să fiu femeie” de Hedi Hoka. Psihologa Hedi Hoka a întocmit un ghid complet al femeii împlinite, indiferent de vârstă, de situația familială, de carieră sau de valoarea genții pe care o poartă. Cartea cuprinde o serie de sfaturi practice și informații inedite, prezentate cu umor și poftă de viață.  La orice pagină deschizi această carte, te vei bucura de susținerea necesară pentru a-ți face viața mai frumoasă. Pentru că ai avut inspirația de a urma un curs de fericire cu efecte imediate.

Anul 2018 ne-a adus cea mai nouă revelație din domeniul cărților de nutriție și stil de viață sănătos: “Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?”, de Dr. Laura Ene.

Acest ghid practic de bună purtare cu propriul corp (și cu emoțiile) îi va ajuta pe cititori nu numai să facă pace cu cântarul, ci şi să se elibereze definitiv de foame și de frustrare. În plus, vor descoperi cum să își satisfacă toate poftele, într-un mod inteligent și sănătos.

Parcurgerea acestei cărți va fi o călătorie antrenantă printre informații-cheie, strategii de slăbit și menținere care funcționează cu adevărat, exerciții și teme practice. Vor fi dezvăluite o multitudine de trucuri și secrete din lumea nutriționiștilor. Cartea se adresează și celor care nu au probleme cu greutatea în exces, dar se străduiesc să se mențină în forma actuală, trecând din dietă în dietă. Cei care au greutatea potrivită, dar calitatea vieții lasă de dorit din punct de vedere al energiei, vor găsi motivația să apese butonul Restart și să își regăsească vitalitatea. Cititorii vor observa că relația bună cu propriul corpul, cu emoțiile și cu gândurile este unul dintre laitmotivele acestei cărți, care are astfel toate șansele să le devină o prietenă de nădejde

Includem printre recomandări si “Dr. Spock. Îngrijirea sugarului și a copilului”. Un volum clasic actualizat la zi, absolut necesar oricărui părinte. Lucrarea de față a revoluționat creșterea copiilor în ultimii 65 de ani și a schimbat viețile mai multor generații. În acest timp, peste 50 de milioane de exemplare au ajuns la părinții din toată lumea. Cartea cuprinde aproape 1.000 de pagini despre dezvoltarea copilului de la naștere până la adolescență, reunind cele mai utile sfaturi pentru problemele clasice, cum ar fi îngrijirea bebelușului, accidente, boli și traumatisme.

Încheiem seria recomandărilor cu “Cyberpsihologia” de Catarina Katzer. Prin intermediul rețelelor sociale, al aplicațiilor destinate schimbului de fotografii și al jocurilor online, smart-phone-urile sau tabletele ne mențin într-un permanent vârtej cibernetic. O parte a conștiinței este ancorată în prezentul imediat și o alta este conectată la realitatea virtuală. “Cyberpsihologia” demontează capcanele Internetului, ajutându-te să identifici modul în care îți afectează rațiunea și emoțiile și învățându-te să găsești echilibrul între viața online și cea offline.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Editura ALL/ Pixabay.com

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply