Get this Widget

Restaurantele fast-food își îndoapă clienții

0

Multă și de foarte proastă calitate. Așa putem caracteriza mâncarea de tip fast-food pe care tot mai mulți oameni o consumă. Porțiile tot mai mari pe care restaurantele fast-food le pun la dispoziția clienților se reflectă direct în talia celor care aleg să se hrănească astfel.

Epidemia de obezitate care cuprinde întreaga lume are printre cauze și faptul că, de dragul câștigurilor financiare, restaurantele fast-food își îndoapă clienții. Persoanele care aleg să mănânce în astfel de localuri nu fac altceva decât să ingereze cantități uriașe de alimente, fără a se hrăni în adevăratul sens al cuvântului.

Creșterea aportului caloric produce epidemie de obezitate

Cercetătorii de la Universitatea din Boston au realizat un studiu care relevă faptul că, în Statele Unite, începând din 1986, numărul deserturilor şi a garniturilor pe care le poate achiziţiona un client într-un local fast-food a crescut cu 226%.

Studiul nostru oferă unele informaţii despre modul în care alimentele fast-food ar contribui la alimentarea problemei continue a obezităţii şi a afecţiunilor cronice asociate din Statele Unite. În ciuda gamei largi de opţiuni disponibile în restaurantele fast-food, unele mai sănătoase decât altele, numărul de calorii, dimensiunea porţiilor şi conţinutul de sodiu s-au înrăutăţit (au crescut) de-a lungul timpului şi au rămas ridicate”, explică Megan A. McCrory, cercetătoare la Universitatea din Boston.

Aproape 800 de calorii la o singură masă

Studiul publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics a analizat ofertele a zece dintre cele mai populare restaurante fast-food din Statele Unite, dintre anii 1986 şi 2016. Concluzia a fost aceea că, în cazul deserturilor, conținutul caloric a crescut cu 2 de calorii pe deceniu, iar în cazul aperitivelor acesta a crescut cu 30 de calorii pe deceniu.

O masă obişnuită la un restaurant fast-food, cu garnitură, conţine circa 767 de calorii, adică aproape 40% din aportul zilnic de calorii recomandat pentru o persoană activă din punct de vedere fizic. Adăugarea unei băuturi carbogazoase sau a altei băuturi răcoritoare poate creşte numărul de calorii cu 50%.

Având în vedere popularitatea fast-food, studiul nostru scoate în evidenţă una dintre schimbările apărute în mediul nostru alimentar, care reprezintă probabil unul dintre motivele expansiunii, în ultimele câteva decenii, a obezităţii şi a afecţiunilor cronice asociate, printre principalele cauze de deces din Statele Unite”, a punctat Megan A. McCrory.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply