Get this Widget

A fost realizată prima intervenție chirurgicală prin 5G

0

Lumea tehnologică evolueză într-un ritm alert, iar schimbările pe care le aduce își fac simțită prezența în toate domeniile. Medicina reprezintă unul dintre sectoarele care se bucură cel mai mult de acest progres.

Prima intervenție chirurgicală prin 5G a fost realizată de un medic spaniol, în direct, pe scena principală a Congresului Mondial de Telefonie Mobilă – Mobile World Congress (MWC) din Barcelona.

Intervenția ”telemonitorizată” prin noua generaţie de reţele de telefonie mobilă de tip 5G reprezintă un pas uriaș înainte datorită avantajelor pe care le aduce.

Avantajele 5G

5G vine cu o calitate a imaginii mult îmbunătăţită în comparaţie cu reţelele anterioare, limitând astfel riscul de eroare oferind mai multe informaţii echipelor de medici.

În timpul intervenţiei, conexiunea 5G a permis un timp de latenţă de 0,01 secunde în comparaţie cu 0,27 secunde în reţelele 4G utilizate în prezent în întreaga lume.

Experții susțin că 5G ar trebui să permită în cele din urmă chirurgilor să opereze de la distanţă, cu ajutorul braţelor robotice.

Pe parcursul operaţiei, doctor Antonio de Lacy a oferit consultanţă şi asistenţă tehnică în timp real prin teledifuzare realizată prin reţeaua 5G unei echipe de chirurgici care a efectuat o operaţie pe o tumoare intestinală la Spitalul Clinic din Barcelona, situat la o distanţă de 5 kilometri de MWC, cel mai mare salon mondial de tehnologie, scrie AGERPRES.

John Hoffman, directorul executiv al Asociaţiei Mondiale a Operatorilor (GSMA), a declarat că aceasta a fost “prima intervenţie chirurgicală telemonitorizată în direct în timp real” prin 5G.

Acesta este o premieră realmente revoluţionară şi este pur şi simplu unul dintre numeroasele beneficii pe care le va aduce 5G“, a punctat Hoffman.

La rândul său, doctorul Antonio de Lacy a susținut că “este un prim pas către atingerea obiectivului nostru: de a reuşi, în viitorul apropiat, să realizăm intervenţii chirurgicale la distanţă”.

Autor: Sofia Filip
Foto: MWC

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply